Nordic Style Udstilling – Danish Design Now

-

Hej venner! Som I måske ved, besøgte jeg for nylig Designmuseum Danmark i København for at se deres udstilling “Danish Design Now” – en udstilling af den meget populære “nordic style”. I mit sidste indlæg skrev jeg om deres haute couture-sektion, som udstillede værker af Erik Mortensen. Der er mange gode grunde til at aflægge dette museum et besøg for de derude, som er interesseret i kunst og design.

Du kan finde nordic style pop kunstinstallationer, historiske møbler fra Arne Jacobsen og Poul Henningsen, en masse kunst og kunsthåndværk såsom gamle reklame plakater og meget mere. Hvis du er i nærheden, skal du helt sikkert gå ind og tjekke det. De udstillinger, jeg beskriver her, er alle permanente udstillinger, så du burde kunne fange dem til enhver tid.

Chairway to Heaven

[metaslider id=”6235″]

Et af de fremtrædende produkter på Designmuseum Danmark er deres udstilling af nordiske stilstole gennem forskellige designarter. Det er ganske interessant at se, hvordan denne fælles husholdningsartikel har ændret sit udseende fra en praktisk “siddende enhed”, så at sige til et kunstværk. Den historiske samling stole vises i denne ganske interessante “Chairway to Heaven”, som jeg kan lide at kalde den – lysene tændes i hver af de små kabinetter, mens du går ned ad gangen.

Efter at have været involveret i produktion og kvalitetssikring inden for fremstilling i en ikke-relateret industri (elektronik), kan jeg stadig relatere til hvordan designerne af disse stole må tænke. For ikke bare bør en stol være god til at placere din balder i. Det skal også være øje behageligt og mest af alt kan jeg forestille mig, at en masse tanke må gå ind på, hvordan fabrikken skal kunne fremstille de forskellige stykker af stolen mest effektivt. Dette emne er delvist dækket af udstillingen, og for mig er dette en af ​​de mest interessante dele af design. Det smukkeste design er en, der glæder både brugeren og imponerer med effektiviteten i fremstillingen.

Jeg sammensætter denne lille samling stole for at vise dig mangfoldigheden i de viste stole. Jeg ville gerne have vist dig flere billeder, men mine fotografiske færdigheder skal forbedres, så jeg vil bare forlade dig med disse appetitvækkere og lade dig gå og se resten for dig selv.

Arne Jacobsen og Poul Henningsen

Arne Jacobsen chairs displayed in the exhibition "Danish Design Now"De to mest ikoniske danske designere af all tid skal være Arne Jacobsen (11. februar 1902 – 24. marts 1971) og Poul Henningsen (9. september 1894 – 31. januar 1967). Sidstnævnte du måske ved bare ved hans initialer “PH” som hans mest berømte arbejde kaldes blot “PH lampen”. Disse to designere er selvfølgelig også repræsenteret i denne udstilling med deres værker. Ikke kun deres signaturvarer som “æggestolen” af Arne Jacobsen og PH-lampen er der. Du vil også finde andre ting som legetøj og andre husholdningsartikler, som du måske ikke har kendt om eller set før.

PH lamperne nedenfor er nogle af de tidlige iterationer af designet. Designet er den klassiske form, som du allerede er bekendt med, men materialerne har ændret sig gennem tiden. I begyndelsen var lampens skaller lavet af glas og ikke aluminium som de er i dag. Klaveret du ser er faktisk også designet af Poul Henningsen.

Kunsthåndværk

Meget tanke er gået ind i de fleste af husholdningsartiklerne, som vi alle bruger hver dag. I udstillingen finder du mange eksempler på design fra Danmark. Nogle vil du sikkert genkende straks, og måske vil du blive overrasket over, at de stammer fra Danmark, mens andre er nysgerrigheder, der er interessante i den forstand, at både kunst og håndværk er på et højt niveau, mens brugen ikke er så stor. Alle stykkerne er en del af den kunstneriske designrejse taget til hvor vi er i dag, så de er også meget interessante at studere.

Her er et lille udvalg af de stykker, du finder i udstillingen.

Pop Art og Design

Taler om nysgerrighed, kan nogle overveje “Pop Art and Design” sektionen fuld af præcis det, men jeg kan ikke personligt vente på Pop Art retro trend at starte. Disse genstande er så farverige og levende, at de fortjener en genoplivning. Du kan se et lille udvalg af værkerne i mit lille galleri her.

Tak fordi du læser min blog. Jeg håber du nød mine billeder og scribbling.

 

Must Read

READ MORE

You Might Also Likepopular
Recommended to you